Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

K-EET bouwt door aan Eetstoornissennetwerk

Meisje en jonge vrouw koken samen

‘We moeten kinderen en jongeren met een eetstoornis eerder herkennen, beter begrijpen en beter behandelen’, luidt de missie van K-EET, de landelijke ketenaanpak eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Sinds 2019 werkte K-EET aan dit doel, aanvankelijk als driejarig programma. Er is nog genoeg te doen, en daarom bouwt K-EET door tot en met 2026.

Regionale netwerken

Acht regionale netwerken rondom eetstoornissen zijn de afgelopen jaren beter gaan samenwerken. K-EET besteedt in de komende jaren aandacht aan het verder ontwikkelen van een duurzame netwerkzorg. K-EET betrekt daarbij patiënt- en beroepsorganisaties, en aanbieders.

Succesvolle tools

K-EET heeft enkele succesvolle tools voortgebracht, waaronder K-EET-i en de First EET kit. Met KEET-i hebben professionals telefonisch intercollegiaal contact om behandelingen van kinderen en jongeren met een eetstoornis te bespreken. De First EET kit is een website voor kinderen en jongeren met een eetbuistoornis of een vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis (ARFID), anorexia nervosa of boulimia nervosa. En voor de mensen in hun omgeving. Ook behandelaren van deze doelgroepen kunnen bij First EET kit terecht. Voor meer informatie, zie het nieuwsartikel onderaan deze pagina.

Nieuwe taakverdeling

Programmaleiders Gwen Dieleman, kinder- en jeugdpsychiater aan het Erasmus MC en Monika Scholten, programmamanager, bouwen samen met een nieuwe stuurgroep en klankbordgroep door op het bestaande netwerk. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie biedt een thuisbasis voor alle informatie over K-EET. Het Kenniscentrum beheert de pagina en verzorgt posts in de LinkedIn-groep Eetstoornissen Netwerk en via haar eigen LinkedIn-pagina.

Naar de pagina ‘K-EET verbetert de hulp voor kinderen en jongeren met een eetstoornis’ op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Naar het Eetstoornissen Netwerk op LinkedIn

Tags